20.08.2021, 11:59

У Херсоні найвищий в області флагшток впав і роздавив Lexus

Марина Началова | Всі новини автора
херсон флагшток

У Херсоні впав найвищий в області флагшток, який ледь встигли встановити. До Дня Незалежності на флагштоку повинні були підняти величезний прапор.

При падінні флагшток розчавив припаркований поруч Lexus, передає Час Пік з посиланням на місцеві ЗМІ.

Як наголошується, в результаті інциденту люди не постраждали.

Як пише видання most.ks.ua, Lexus належить заступнику директора обласного Департаменту розвитку територій, начальнику управління будівництва та фінансового забезпечення Віталію Караваєву. Він нібито дивом встиг вискочити з автомобіля за лічені секунди до падіння флагштока.

Заступник голови Херсонської ОДА Едуард Науменко повідомив, що 70-метровий флагшток виготовила сертифікована компанія "Сталь Світ". Вона, в свою чергу, залучила іншу компанію, яка займається установкою флагштоків, для його монтажу. Падіння флагштока, за словами Науменка, відбулося через обрив стропи при установці. Стропа, як стверджується, була новою, придбаною спеціально для монтажу цього флагштока компанією-монтажником.

23 серпня на площі біля Хepсонської обласної унівepсальної наукової бібліотeкі ім. Олeся Гончаpов на найвищому флагштоку Херсонщини повинні були підняти прапор України розміром 12 на 18 метрів.

На установку флагштока в Херсоні було витрачено 8 мільйонів гривень. Правда, як стверджував заступник голови Херсонської ОДА Микола Якименко, це грантові кошти, а не бюджетні, на відміну від інших областей.

За словами Якименко, ідея об'єднати всі українські міста, встановивши на центральних площах великі флагштоки з українськими прапорами, належить Офісу Президента. Всього по Україні планувалося встановити не менше 17 таких флагштоків.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: