15.09.2021, 16:53

У Дніпрі при вибуху автівки загинули речниця ДСНС та ветеран АТО: подію розслідують як теракт

Марина Началова | Всі новини автора

Вранці 15 вересня у Дніпрі просто на вулиці вибухнув автомобіль. Загинули двоє людей, що знаходилися всередині.

Повідомлення про подію надійшло до поліції сьогодні, 15 вересня, близько 9-ї ранку, повідомили у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області, передає Час Пік.

Вибух стався в автомобілі «Nissan Primera» на просп. Богдана Хмельницького м. Дніпро. На місце події прибули слідчо-оперативна група, вибухотехніки, експерти криміналістичної лабораторії.

Було встановлено, що в автомобілі перебували чоловік та жінка. Особи загиблих попередньо встановили за документами, виявленими на місці події.

Відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Згодом стало відомо, що однією з жертв вибуху стала речниця Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Дар’я Гречищева, про що повідомили у прес-службі управління.

Другим загиблим є ветеран АТО Олексій Кавлак з позивним "Змій" - член ради громадської організації "Український Легіон", інструктор з домедичної допомоги, засновник проекту "Aid Brothers", інструктор 44 навчального центру, учасник та співорганізатор проекту "Нащадки Вільних".

Як повідомили в "Українському Легіоні", Кавлак навчав війскових, поліцію, цивільних людей, останній рік активно втілював спільні проекти з ДСНС в м. Дніпро.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк