25.01.2022, 21:01

Під час сутичок під Верховною Радою постраждали 18 поліцейських та 3 протестувальники

Марина Началова | Всі новини автора

Сьогодні у сутичках під час акції протесту підприємців біля Верховної Ради постраждало два десятки людей, поліція Києва розпочала два кримінальні провадження.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції, передає Час Пік.

"Під час заходу між мітингувальниками та правоохоронцями виникли сутички через те, що активні учасники акції поводили себе агресивно, намагалися прорвати кордон поліцейських на охоронювану територію ВРУ та вчинили штовханину. На неодноразові вимоги співробітників поліції припинити свої дії мітингувальники не реагували, тож аби відновити правопорядок, поліцейські негайно втрутилися у ситуацію та відтіснили їх", - заявили у поліції.

Як повідомляється, 18 поліцейських та 3 учасників акції отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Учасників, які чинили супротив законним вимогам правоохоронців та вчиняли протиправні дії, доставили до Печерського управління поліції.

У Нацполіції спростували поширену у соцмережах інформацію про те, що один із мітингувальників помер: повідомляється, що чоловіку, якому стало погано, поліцейські надали першу медичну допомогу.

За даними фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство, та за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України - погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Тривають слідчі дії.

Як повідомлялося, учасники акції протесту намагалися штурмувати Верховну Раду.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк