01.05.2022, 12:51

Під Ізюмом ліквідовано ще одного російського генерала - ЗМІ

Ольга Ранська | Всі новини автора
арестович

У ніч проти 1 травня у мережі з'явилася інформація про те, що внаслідок вогневого удару по передовому командному пункту 2-ї армії російських окупантів у Харківській області ліквідовано генерала Симонова.

Збройні сили знищили два командні пункти російських військ поблизу Ізюму. За деякими підрахунками, могло загинути до кількох сотень окупантів, у тому числі, як мінімум, один генерал, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

За інформацією джерел, які вимагають уточнення, у цьому бою було знищено російського генерала Симонова.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

«Два удари по Ізюму, штаб ВДВ, штаб другої загальновійськової. Навіть по нижньому кордоні, вважай, 100 трупів в одному місці, 200 в іншому, не менше 100 у третьому. Верхнім кордоном називають 200-300... Треба розуміти, що це старші офіцери», - уточнив Арестович.

Радник голови ОП додав, що є інформація про можливу ліквідацію начальника штабу повітряно-десантних військ Росії, генерала Андрія Симонова, але ці дані поки що вимагають перевірки.

Варто зазначити, що за багатьма джерелами також поширюється поки що не підтверджена інформація про поранення самого начальника Генштабу Збройних сил Російської Федерації Валерія Герасимова. За деякими даними, його помічник загинув.

Інформація уточнюється.

Доповнено: Екс-міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підтвердив інформацію про поранення Герасимова.

Читайте також: На військовому параді в Москві "не дорахуються" багатьох одиниць бойової техніки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк