20.02.2023, 21:52

Reuters: РФ посилює ракетний терор для захоплення Бахмута

Ольга Станішевська | Всі новини автора

 

У четвер, 16 лютого, Україна зазнала чергової масованої атаки російськими ракетами. Вибухи пролунали у Харківській, Полтавській, Одеській, Львівській та інших українських областях. Агентство новин Reuters повідомляє у аналітичному матеріалі, що посилення ракетного терору пов’язано зі спробою російських військ захопити Бахмут до початку квітня.

росія посилює наступ

У так званій групі Вагнера, яка нещодавно отримала статус терористичного угруповання, вважають, що для остаточного падіння Бахмута знадобиться чимало часу: тижні або й місяці. Щоб посилити позиції своїх військ, Росія посилює обстріли української інфраструктури з повітря. 

Напередодні офіційні особи НАТО зустрілися для обговорення планів щодо посилення збройної підтримки України. Було узгоджено, що надання додаткової допомоги відбудеться у найближчі тижні. Відразу після цієї зустрічі обстріли інфраструктурних об’єктів України стримко збільшилися.

Зокрема, були нанесені руйнівні удари по Кременчуцькому НПЗ. ППО повідомила про збиття лише 16 ракет, а це менше, ніж звичайні результати під час масованих обстрілів. Росія застосувала три ракети Х-31, а також протикорабельний крилатий "Онікс". З успішним збиттям цих типів ракет наразі виникають складнощі.

Кількість мирних населених пунктів, які зазнали руйнівних ударів з боку Москви, склала більше двадцяти. Молдова повідомляє, що біля кордону з Україною знову було виявлено уламки ракет. Це вже четвертий такий випадок.

Наближення першої річниці війни примушує рф посилити атаки майже по всьому фронту. Наразі чи то формується, чи то відбувається новий посилений наступ. Олексій Данілов, секретар РНБО, зазначає, що повітряні атаки також посиляться для підтримки наземних військ.

Що відбувається зараз у Бахмуті

Намагаючись захопити це невеличке місто на Донеччині, Росія несе великі втрати живої сили. Прес офіцер 80-ї десантно-штурмової бригади повідомляє, що у деяких місцях росіяни просто складають своїх вбитих у траншеї, навіть не намагаючись евакуювати їхні тіла. Загалом ситуація у Бахмуті виглядає наступним чином:

  • зростає число загиблих російських солдат;
  • ВСУ успішно чинять опір загарбникам;
  • тиск посилюється у зв’язку з новою спробою наступу. 

Агрегатор News.meta повідомляє, що рф вже декілька місяців намагається захопити Бахмут, але не має в цьому жодного значного успіху. Якщо ВСУ таки залишать місто, у росіян з’явиться можливість вийти до Слов’янська та Краматорська, щоб спробувати захопити ці міста.

Але воєнні фахівці вважають таку перемогу сумнівною, враховуючи великі втрати, яких РФ зазнає під Бахмутом щодня. Однак, у зв’язку з наступом РФ найближчим часом прогнозується посилення обстрілів з повітря. Тож населенню не варто ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Треба залишатися у безпечному місці, щоб зберегти життя під час ворожих обстрілів.

 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: