21.07.2020, 18:57

Зеленський відповів на петицію про заборону зв'язку 5G в Україні

Марина Началова | Всі новини автора
вишки

Отримана відповідь президента України Володимира Зеленського на електронну петицію, підписанти якої вимагають заборонити впровадження стандарту зв'язку 5G.

Зокрема, автор та підписанти петиції просили не вводити 5G в Україні без клінічно підтвердженої доказової бази щодо безпечності даного виду зв’язку, передає Час Пік.

У відповіді на петицію президент, посилаючись на Європейський парламент, Міжнародну комісію із захисту від неіонізуючого
випромінювання, Всесвітню організація охорони здоров’я, зазначає, що при виконанні рекомендацій щодо допустимого рівня електромагнітного випромінювання для радіочастот 5G не несе шкоди людському здоров’ю.

Також голова держави спростував твердження про нібито роль 5G у розповсюдженні коронавірусу.

"Відсутні будь-які докази, що підтверджують сприяння 5G у розповсюдженні COVID-19 або будь-якої іншої хвороби чи інфекції. На момент появи COVID-19 переважна більшість країн не мала, і на цей час не має мереж 5G. Отже, вони навіть теоретично не могли сприяти розповсюдженню COVID-19", - сказано у відповіді на петицію.

Водночас зазначається, що Указом Президента України від 17.05.2019 № 242 «Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління» Кабінету Міністрів України доручено розробити за участю Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, інших заінтересованих державних органів та затвердити план заходів на 2019-2020 роки щодо впровадження в Україні у 2020 році системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління.

"На сьогодні план заходів на 2019-2020 роки щодо впровадження в Україні у 2020 році системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління не затверджено", - говориться у заяві Зеленського.

Президент також повідомив, що звернувся до Прем’єр-міністра України та Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, з пропозицією забезпечити ґрунтовне опрацювання цієї петиції, вжити заходів, спрямованих на комплексне вирішення порушеного питання, та інформувати населення України щодо впливу мобільних технологій (4G, 5G) на здоров’я людей.

Читайте ще: Соцопитування: українці поставили оцінки Верховній Раді через рік після виборів

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>