18.08.2020, 19:54

Уряди України та Ізраїля закликали паломників-хасидів утриматися від відвідування Умані

Марина Началова | Всі новини автора
хасиди

Уряди України та Ізраїля закликають паломників-хасидів не приїздити цього року в Умань на свято Рош га-Шана у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Спільна українсько-ізраїльська урядова заява оприлюднена на Урядовому порталі, передає Час Пік.

В заяві зазначається, що за ініціативи Президента України Володимира Зеленського Рош га-Шана набув в Україні статусу національного свята. Водночас цього року епідемічна ситуація в Україні та Ізраїлі, як і в усьому світі, не дає змогу традиційно відзначити це свято.

"Керуючись рекомендаціями та застереженнями Міністерств охорони здоров’я України та Ізраїлю, наполегливо закликаємо усіх паломників, які планують взяти участь у цьогорічних святкових заходах з нагоди Рош га-Шана в Україні, утриматися від відвідання міста Умань через загрозливу епідемічну ситуацію.

Однак, для тих, хто таки вирішив відвідати Умань, хотіли б наголосити, що карантинні обмеження в Україні поширюються на всі публічні заходи і мають суворо дотримуватися", - говориться в заяві урядів двох держав.

Нагадаємо, мер Умані Олександр Цербій виступає проти масового паломництва хасидів і пообіцяв перекривати в'їзди в місто. Кабмін та державна комісія ТЕБ та НС підтримали рішення щодо "технічного обмеження" на відвідування іноземцями Умані, однак не повідомляється, як саме це обмеження буде відбуватися.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк