23.08.2020, 17:30

Зеленський порадив Лукашенко провести перевибори: в Білорусі відповіли різко

зеленский

Президент України Володимир Зеленський порадив своєму білоруському колезі Олександру Лукашенку провести повторні вибори для врегулювання політичної кризи.

Про це Зеленський заявив в ефірі телеканалу Euronews, передає Час Пік.

"Давайте уявимо, що я впевнений в собі, я впевнений у виборі народу. Я - впевнена людина. Як можна всіх заспокоїти? Я б точно сказав: через місяць - нові вибори. Я йду. Ідіть, хто хоче. Міжнародні спостерігачі - я всіх б запросив, всіх. І сказав би народу Білорусі: будь ласка, вибирайте. І після такого результату, не було б питань ні у кого. Я в цьому впевнений. Якби Олександр Григорович переміг, він би переміг. А якщо переміг би хтось інший, значить хтось інший. Але все було б спокійно, без крові, чесно і увійшло б в історію", - сказав Зеленський.

У Міністерстві закордонних справ Білорусі відреагували на його слова, заявивши, що не потребують "заїжджених порад".

"Україна - братська для нас країна і український народ - братський для білорусів. Тому, звичайно, в цей відверто непростий для нашої країни момент хотілося б відчути якусь підтримку або хоча б розуміння, а не слухати вже заїжджені з усіх боків поради. Зараз точно ми потребуємо не їх", - заявив начальник управління інформації та цифрової дипломатії - прес-секретар МЗС Білорусі Анатолій Глаз.

За його словами, Україні, з огляду на її новітню історію, досвіду в деяких питаннях не позичати.

"Ось тільки результат цих політичних експериментів вже точно не переконують українців, і не тільки їх, в їх правильності і корисності", - заявив представник білоруського МЗС, зазначивши, що в українського керівництва ще багато років буде чим займатися, замість того щоб роздавати поради сусідам .

Нагадаємо, сьогодні в Мінську та інших містах Білорусі тривають мітинги.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк