31.08.2020, 20:21

Крила, чалма і блакитна сукня: Савченко здивувала новими образами

Марина Началова | Всі новини автора
савченко

Колишня народний депутат Надія Савченко побувала на півдні України, де відвідала знамениті заповідники.

У поїздці політик зробила багато яскравих фотографій, які виклала в Фейсбуці, передає Час Пік.

Савченко позувала в блакитній сукні і в чалмі з хустки на голові. Також вона сфотографувалася з крилами на фоні озера - як стало зрозуміло з коментарів, це досить відома фотолокація в селі Мигія: за словами користувачів, до цих крил часто вишиковується черга.

Савченко зазначила, що подорож заповідниками Херсонщини показала їй не тільки їх неосяжну красу, але і проблеми, з якими стикається заповідний фонд України через відсутність підтримки державницькою політикою.

Так, за словами Савченко, заказник Олешківські піски - найбільша пустеля в Європі - не має достатнього фінансування від держави для належного догляду за заповідними землями. Заповідний комплекс Асканія Нова стикається із колізією в українському законодавстві, а саме у Водному кодексі України, де прописано, що державний національний заповідник змушений платити за воду, яку сам видобуває. Озеро Сиваш та Лемурійське солоне озеро із рожевою водою, за словами Савченко, зневоднюються через перекриття води в Крим.

"Добре було б, якби влада теж бачила і вирішувала ці глобальні проблеми, а не тільки вішала лозунги на бордах про велике будівництво туристичною Україною", - зазначила Савченко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: