17.09.2020, 09:35

Відбулося чергове засідання ТКГ: про що говорили на переговорах

Состоялось очередное заседание ТКГ: о чем говорили на переговорах

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Переговори ТКГ тривали близько семи годин.

Чергова зустріч делегацій України та РФ з модераторством ОБСЄ пройшла у форматі відеоконференції. Про це повідомила прес-служба офісу президента України, передає Час Пік.

Під час засідання ТКГ, яке відбулося 16 вересня, сторони обговорили виконання перемир'я, питання обміну полоненими та зміни до Закону про місцеві вибори.

Особливу увагу члени ТКГ приділили виконанню домовленостей лідерів держав-учасниць нормандського формату, досягнутих в Парижі у грудні 2019 року. Йшлося про забезпечення повного та безумовного доступу Міжнародного Комітету Червоного Хреста до всіх утримуваних осіб, обговорювався черговий етап обміну "всіх на всіх".

"Учасники засідання констатували дотримання режиму припинення вогню, запровадженого з 27 липня цього року, попри окремі провокаційні обстріли з боку незаконних збройних формувань...

Продовжено обговорення питання підготовки до чергового етапу взаємного звільнення утримуваних осіб за принципом "всіх на всіх".

Українська сторона вкотре наголосила, що українці, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях, мають бути звільнені невідкладно та без жодних політичних умов...", - повідомили в ОП.

Коментуючи претензії російської сторони про необхідність термінового прийняття українським парламентом альтернативної постанови про проведення місцевих виборів у 2020 році, глава делегації України Леонід Кравчук підкреслив, що прийняття законів і постанов є виключною компетенцією та прерогативою Верховної Ради України

"Українська делегація поважає нормандський формат і Мінські домовленості та готова до конструктивної і послідовної роботи для відновлення територіальної цілісності України і досягнення миру", - зазначив Кравчук.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк