15.10.2020, 07:53

Відбулося чергове засідання ТКГ по Донбасу: результати переговорів

Состоялось очередное заседание ТКГ по Донбассу

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи за участю делегацій України та РФ та за модераторства ОБСЄ. Незважаючи на складний процес, можна відзначити позитивні зрушення в частині розблокування консультацій в межах ТКГ.

Про це повідомляє Офіс президента, передає Час Пік.

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік у межах обговорення роботи безпекової групи ТКГ відзначив досягнення у запровадженні режиму тиші та наголосив на необхідності забезпечення його сталого характеру.

Було наголошено на необхідності вирішення питання оновленого плану розмінування.

"Під час обговорення політичних питань ішлося про недопущення блокування роботи ТКГ, також обговорювалися пропозиції до плану дій з реалізації Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей.

Українська делегація у соціально-економічній групі знову порушила питання можливості формування групи експертів під егідою МАГАТЕ для моніторингу зберігання радіоактивних матеріалів на тимчасово окупованій частині Донецької та Луганської областей України", - повідомляє Офіс президента.

Координатор ОБСЄ в гуманітарній групі Тоні Фріш під час обговорення питання взаємного звільнення утримуваних осіб повідомив, що українська сторона передала список з чотирма категоріями таких осіб.

Також Тоні Фріш констатував готовність сторін одночасно відкрити два нових КПВВ в Луганській області в першій декаді листопада.

"Незважаючи на складний процес, можна відзначити позитивні зрушення в частині розблокування консультацій у межах ТКГ, а також продовження розмінування на трьох ділянках у Донецькій і Луганській областях України", - повідомили в офісі президента.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк