15.11.2020, 15:23

"Пройду цей шлях як звичайний пацієнт": Хворий на COVID-19 Степанов записав відеозвернення

Марина Началова | Всі новини автора
степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, в якого діагностували COVID-19, заявив, що використає хворобу, щоб на власному досвіді перевірити ефективність лікування та роботи медичної системи.

Про це Степанов зазначив у своєму відеозверненні, яке опубліковане у Фейсбуці, передає Час Пік.

“Хворіти, як і будь-кому, мені не подобається. Проте у всьому я стараюся шукати й позитив. Знайшов його і цього разу. Весь час пандемії я дивився на ситуацію очима лікарів. Тепер маю можливість пройти цю ситуацію в ролі пацієнта. Оцінити та на власному досвіді перевірити, як працюють наші шляхи пацієнта та протоколи лікування”, - зазначив Степанов.

За його словами, він планує пройти весь цей період, як звичайний пацієнт, фіксувати всі етапи й одразу, разом з командою Міністерства охорони здоров'я, шукати шляхи їх вирішення.

“Звісно, щодня я буду ділитися у соцмережах інформацією про свій «шлях пацієнта». Моє завдання - виявляти гострі проблеми, та вирішувати їх у реальному часі. Не втомлюся нагадувати, що для того, аби зменшити ризик інфікування на ковід-19, необхідно дотримуватись базових правил нашої нової реальності: мити руки, обробляти їх санітайзером, носити маски та уникати місць з великим скупченням людей”, - підсумував Степанов.

Нагадаємо, хворий на COVID-19 президент Володимир Зеленський записав нове відео з лікарні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк