16.11.2020, 09:58

Зеленський привітав Майю Санду з перемогою на президентських виборах у Молдові

Зеленский поздравил Майю Санду с победой на выборах

Президент України Володимир Зеленський привітав колишнього прем'єр-міністра Молдови Майю Санду з перемогою на президентських виборах.

Президент України Володимир Зеленський 16 листопада привітав Майю Санду з перемогою на виборах президента Молдови. Своє привітання глава держави розмістив у Twitter, повідомляє Час Пік.

"Вітаю Майю Санду з перемогою на президентських виборах у Молдові. З нетерпінням очікую на подальше зміцнення відносин між Україною та Молдовою задля європейського майбутнього наших народів", - написав Зеленський.

Нагадаємо, у Молдові 15 листопада відбувся другий тур президентських виборів. За президентське крісло боролися два кандидати - чинний президент Ігор Додон та екс-прем'єр-міністр Майя Санду.

У першому турі з мінімальним розривом перемогла Майя Санду, набравши 36,16% голосів. Ігор Додон набрав у першому турі 32,61% голосів.

Після другого туру голосування та підрахунку 99% голосів стало ясно, що на президентських виборах в Молдові впевнено перемагає проєвропейський кандидат Майя Санду.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк