27.11.2020, 16:02

В Україні запровадять інтернет-голосування на президентських виборах-2024

Ольга Романец | Всі новини автора
Минцифра

У Мінцифрі готуються ввести інтернет-голосування на виборах і референдумі. Зокрема, на президентських виборах 2024 року.

Про це повідомила заступник міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська на Ukraine Reform Conference - міжнародній події, присвяченій експертному обговоренню прогресу реформ в Україні, передає Час Пік.

У міністерстві зазначили, що Україна піднялася на 29 позицій у рейтингу Індексу Електронної участі ООН.

"Сьогодні Україна посідає 46 місце з 193 країн світу - учасниць рейтингу. Вже в 2022 році ми прагнемо увійти в ТОП-20 країн рейтингу. Лідерами цього рейтингу є Естонія, Південна Корея, США, Японія і Нова Зеландія", - розповіла Людмила Рабчинська.

Вона також заявила, що в Міністерстві досліджують практики i-voting і готуються до співпраці з ключовими стейкхолдерами - органами державної влади, щоб стати драйвером процесу введення інтернет-виборів в Україні із забезпеченням кібербезпеки і з побудовою довіри громадян до таких виборів.

Крім цього, триває робота над юридичними аспектами розвитку прямої демократії в Україні та цифровізації процесу референдуму, а саме е-збору підписів та е-голосування.

Читайте також: Коли українців будуть вакцинувати від COVID-19: у "Слузі народу" дали роз'яснення

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк