06.12.2020, 21:17

У Держдумі прокоментували пропозицію Кравчука відключити Росію від SWIFT

Марина Началова | Всі новини автора
Алексей Чепа

У Росії впевнені, що пропозицію відключити РФ від міжнародної платіжної системи SWIFT не підтримає Захід, однак готові до такого повороту подій.

Заступник голови комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Олексій Чепа прокоментував виданню RT наміри глави української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука підняти питання про відключення Росії від SWIFT.

"Я оцінюю це як провокацію і думаю, що цю провокацію не підтримають на Заході, тому що це позначиться на економіці самого Заходу, а також на втраті довіри до банківської системи", - заявив Чепа.

Він також зазначив, що в Росії готувалися до можливого відключення від системи міжнародних платежів, тому була створена система "Мир".

При цьому Чепа назвав російську збройну агресію на Донбасі "внутрішнім конфліктом", для вирішення якого Україна "нічого серйозного не робить". Ідею покарати РФ за ситуацію в Україні Чепа назвав "дурною".

Нагадаємо, Кравчук заявив, що якщо до кінця року не буде прогресу в переговорах по Донбасу, українська делегація в ТКГ буде пропонувати посилення санкцій проти Росії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: