17.12.2020, 17:39

Стало відомо, де пройде прощання з Кернесом і похорони

кернес

Церемонія прощання з померлим мером Харкова Геннадієм Кернесом відбудеться наступного тижня в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М. В. Лисенка.

Про це повідомляється на сайті Харківської міської ради, передає Час Пік.

Тіло Кернеса все ще знаходиться в Берліні: він помер у клініці "Шаріте" в результаті ускладнень коронавірусної хвороби.

Сьогодні на нараді в мерії секретар Харківської міськради Ігор Терехов, до якого тимчасово перейшли обов'язки міського голови, заявив, що точна дата похорону поки невідома: все залежить від формальних процедур, які необхідно провести в Німеччині.

Планується, що похорон може відбутися у вівторок, середу або, максимум, у четвер. Перед цим борт з тілом Кернеса зустрінуть в Міжнародному аеропорту «Харків». Відспівування відбудеться в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі, а церемонія прощання - в оперному театрі.

«Ми очікуємо величезну кількість людей, тому нам потрібно дотримати всі карантинні заходи. Всі повинні бути в масках, повинна дотримуватися соціальна дистанція, тому церемонію прощання ми будемо проводити близько чотирьох годин», - повідомив Терехов.

Церемонія богослужіння і панахида транслюватимуться на екранах в соборі і в фойє театру. У місцях прощання чергуватимуть бригади швидкої допомоги.

Повідомляється, що Кернес буде похований на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2. В день прощання рух транспорту буде частково перекрито.

У зв'язку зі смертю Кернеса, 17 і 18 грудня оголошено в Харкові днями жалоби.

Ігор Терехов

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк