22.12.2020, 21:54

Разумков розкритикував призначення Вітренка головою Міненерго в обхід парламенту

Марина Началова | Всі новини автора
разумков

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає некоректними дії Кабміну, а саме призначення Юрія Вітренка тимчасово виконуючим обов'язки міністра енергетики без консультацій в парламенті.

Про це Разумков заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає Час Пік.

"Наскільки мені відомо, консультацій з цього приводу прем'єр-міністр з Верховною Радою не проводив, і я думаю, що це не зовсім коректно", - сказав глава ВРУ.

Разумков зазначив, що його позиція залишилася б незмінною, навіть якщо б він підтримав кандидатуру Вітренка, але вона не набрала б необхідної кількості голосів.

За словами Разумкова, дані обставини не додадуть ефективності до співпраці Верховної Ради та Уряду.

Спікер пояснив, чому не голосував за кандидатуру Вітренко: "Я вважаю, що ми або в бізнесі, або в політиці. І премія в 170 мільйонів, я думаю, все-таки це недоречно для людини, яка йде працювати на користь державі".

Нагадаємо, вчора Кабмін звільнив з посади першого заступника міністра енергетики Ольгу Буславець за її заявою і призначив Юрія Вітренка першим заступником міністра енергетики з тимчасовим покладанням на нього обов'язків міністра.

Раніше в листопаді Верховна Рада не підтримала призначення Вітренка першим віце-прем'єр-міністром - міністром енергетики.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк