23.12.2020, 17:29

У Харкові поховали Кернеса: фото, відео

Марина Началова | Всі новини автора
похороны кернеса

На другому міському кладовищі Харкова відбулися похорони міського голови Геннадія Кернеса, який помер від ускладнень COVID-19.

Вранці Кернеса відспівали в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі, потім у театрі опери та балету кілька годин проходила церемонія прощання, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Перед театром вишикувалася довга черга з бажаючих попрощатися з Кернесом. У соцмережах пишуть, що через велику кількість людей церемонію, яка повинна була тривати з 9:00 до 13:00, продовжили ще майже на годину.

Планувалося, що люди будуть заходити в театр через бічний вхід, але пізніше для них відкрили центральний. Кернеса ховали у відкритій труні. На місці чергувала велика кількість правоохоронців.

На церемонії були присутні члени родини, харківські чиновники, політики, серед яких мер Києва Віталій Кличко, нардепи Юрій Бойко, Вадим Новінський, екс-нардепи Михайло Добкін, Євген Мураєв, мер Одеси Геннадій Труханов.

Потім Кернеса поховали на Алеї почесних харків'ян на 2-му міському кладовищі на вул. Пушкінській. По маршруту прямування катафалка на кладовище біля дороги вишикувався живий ланцюг з людей.

Могила мера розташована поруч з похованнями воїнів Другої світової війни, навпроти могил колишніх глав Харківської ОДА Олександра Масельського і Євгена Кушнарьова.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк