12.04.2021, 20:20

ЄС підтримав Україну через ситуацію на Донбасі та ініціював засідання глав МЗС

Ольга Романец | Всі новини автора
ЕС

Європейський Союз підтримує кроки України на тлі напруженості на Донбасі і біля українських кордонів і закликає Росію утриматися від кроків, які можуть призвести до подальшої ескалації. Також ЄС планує засідання глав Міністерств закордонних справ країн-членів.

Про це на брифінгу в Брюсселі заявив представник Європейської служби зовнішніх справ Петер Стано, передає Час Пік.

Він зазначив, що ЄС, його держави-члени та інститути дуже уважно стежать за розвитком подій і серйозно стурбовані погіршенням ситуації безпеки на Сході України і рухом російських військ біля українського кордону і в незаконно анексованому Криму.

"ЄС кілька разів закликав до деескалації. Ми відзначили, що повне виконання Мінських домовленостей є єдиним шляхом до політичного і мирного врегулювання конфлікту на сході України. Ми вітаємо в цьому контексті зусилля і важливі кроки України і президента Зеленського", - сказав Стано.

У зв'язку із загостренням на Донбасі Європейський Союз планує засідання глав міністерств закордонних справ країн-членів.

"Україна буде на порядку денному відеоконференції глав МЗС. Ми дуже уважно і з серйозним занепокоєнням стежимо за розвитком ситуації", - сказав Стано.

Нагадаємо, 12 квітня в результаті обстрілів бойовиків загинув один український військовослужбовець.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк