12.04.2021, 18:46

На Донбасі зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню, - штаб

Ольга Романец | Всі новини автора
ООС

З початку поточної доби зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань, з яких 7 обстрілів по позиціях українських захисників та 2 дистанційних мінування мінами ПОМ-2.

Про це повідомляє прес-центр ООС, передає Час Пік.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", недалеко від населеного пункту Шуми окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. У передмісті селища Зайцеве ворог здійснив обстріл у бік позицій Збройних Сил України з підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів, а біля населеного пункту Південне – зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" недалеко від населеного пункту Піски противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

В результаті прицільного обстрілу позицій українських підрозділів незаконними збройними формуваннями один військовослужбовець Збройних Сил України отримав вогнепальне кульове поранення, не сумісне з життям.

У напрямку населеного пункту Зайцеве, ворог двічі здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Читайте також: Україна ініціювала екстрене засідання Комісії Україна-НАТО через агресію РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк