21.04.2021, 10:55

Зеленський запропонував Путіну зустрітися на Донбасі: у Москві відреагували

Зеленский, Путин

Президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення до українців щодо ескалації військового конфлікту на Сході країни запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна". У Москві відповіли.

Володимир Зеленський під час відеозвернення до українців окремо звернувся до Володимира Путіна та запропонував провести зустріч на Донбасі, повідомляє Час Пік

Зеленський запевнив українців, що не варто боятися, тому що Україна-2021 відрізняється від тієї, що була у 2014 році. Він підкреслив, що Україна не хоче війни, але готова до неї, і закликав громадян не піддаватися на провокації.

"Ми не боїмося, тому що Україна-21 не має ілюзій. Розуміє, хто справжній друг і брат. Хто готовий підставити плече, а хто може вдарити в спину. А тому Україна-21 розуміє всі можливі сценарії і знає, що буде робити у відповідь при будь-якому розвитку ситуації. Ми не боїмося, тому що у нас є неймовірна армія і неймовірні захисники", - заявив Зеленський.

Президент розповів про те, що українська армія має якісне оснащення і готова дати відсіч будь-кому і "максимально доступно пояснити, що прохід, проїзд або проліт нашою землею небажаним гостям заборонений і неможливий".

Також Володимир Зеленський запропонував російському лідеру Володимиру Путіну провести зустріч в будь-якій точці українського Донбасу, де зараз йде війна.

У Москві вже відреагували на слова Зеленського. Пропозиція президента України Володимира Зеленського про зустріч з російським лідером на Донбасі не має ніякого сенсу, це заява хорошого актора. Таку думку в бесіді з журналістами висловив перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров.

"Це заяви хорошого актора, тому що смислового навантаження в ньому немає. Він пропонує зустріч в українському Донбасі. З якого переляку наш президент повинен з ним зустрічатися на Донбасі, який Зеленський, по-перше, не контролює", - сказав сенатор.

На його думку, Донбас можна назвати українським з великою натяжкою, а долю регіону Зеленський повинен вирішувати "з лідерами невизнаних республік".

За словами російського сенатора, Зеленському захотілося заявити про себе, "як би перехопити ініціативу" перед посланням Путіна Федеральним зборам РФ.

"Це щонайменше смішно. Я думаю, що цю заяву, крім самого Зеленського, ніхто і не помітить", - заявив Джабаров в інтерв'ю ТАСС.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк