08.05.2021, 21:33

З нагоди Дня пам'яті та примирення Зеленський записав нове відеозвернення

зеленский

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з робочим візитом у Луганській області, записав нове відеозвернення.

Ролик опублікований в офіційному Telegram-каналі глави держави, передає Час Пік.

У День пам'яті та примирення Зеленський подякував тим, хто захищав Україну від нацизму.

"Сьогодні, в День пам'яті та примирення, ми вклоняємося перед усіма, хто захищав від нацизму рідну українську землю, захищав мир, перед усіма, хто загинув у роки Другої світової війни", - сказав президент.

Він підкреслив, що учасникам Другої світової довелося пережити жахливі речі - вибухи, постріли, голод, бомбардування, блокади, масові розстріли, каральні операції, окупацію, концтабори, газові камери, гетто, Бабин Яр, полон, примусові роботи.

"Вони загинули за те, щоб кожен з нас знав, що означають ці поняття, з книг, а не з власного досвіду. Бачив це в кіно, а не на власні очі. Вони загинули за квиток у майбутнє для нас, для своїх дітей та онуків", - зазначив глава держави.

Він також нагадав, що "ціна за квиток" у світ без війни - понад 8 мільйонів життів українців. Тому необхідно зробити все, щоб не допустити війни в майбутньому.

"Ми не можемо уникнути війни в минулому, але повинні зробити все, щоб не допустити війни в майбутньому. Сьогодні весь світ і всі світові лідери повинні показувати, що людство вивчило урок 1939-1945 років. Вивчило назавжди і не допустить подібного ніколи знову", - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський та посли G7 прибули в Луганську область

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк