17.05.2021, 11:53

Україну з триденним візитом відвідає прем'єр-міністр Естонії

Премьер-министр Эстонии Кая Каллас

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас відвідає Україну з триденним візитом. Головною метою візиту буде зміцнення співпраці двох країн.

Прем'єр-міністр Кая Каллас з 17 по 19 травня в Києві зміцнюватиме естонсько-українські відносини, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу естонського уряду.

До Києва Кая Каллас вилетить у понеділок, 17 травня, у другій половині дня. Того ж дня вона зустрінеться з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

"З понеділка по середу наступного тижня я буду з візитом в Україні. Мета візиту - підтвердити підтримку України на шляху в бік Європи та допомогти їм у цей складний час. В першу чергу я сконцентруюся на співпраці з Україною в проведенні реформ", – сказала прем'єр-міністр Естонії.

У вівторок, 18 травня, разом з віцепрем'єром з питань тимчасово окупованих територій України Олексієм Резніковим Каллас відправиться до Луганської області, де ознайомиться з роботою КПВВ та з гуманітарними проектами управління верховного комісара ООН у справах біженців.

Увечері 18 травня Каллас зустрінеться в Києві з кримськими татарами. У середу, 19 травня, глава естонського уряду зустрінеться з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та президентом Володимиром Зеленським.

Кая Каллас зазначила, що Естонія виділяє українській державі щороку близько 1,4 млн євро на реалізацію проектів, пов'язаних з освітою, підприємництвом та цифровізацією.

Естонія підтримує на Донбасі кілька проєктів, спрямованих на підвищення добробуту школярів і забезпечення рівних можливостей у сфері освіти. Вона також допомагає забезпечити інтернетом два місцевих села і надає гуманітарну допомогу малозабезпеченим сім'ям. Також Естонія допомагає ліквідувати наслідки масштабних лісових пожеж, що сталися на Луганщині минулого року.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк