24.05.2021, 14:34

Верховний суд скасував рішення ЦВК про визнання Вірастюка обраним народним депутатом

Василий Вирастюк

Верховний Суд України скасував оновлений протокол, яким Центральна виборча комісія визнала Василя Вірастюка обраним народним депутатом.

Верховний Суд не дозволив визнати народним депутатом Василя Вірастюка, який був кандидатом від партії "Слуга народу" на довиборах до Верховної Ради на Івано-Франківщині. Про це ]]>повідомили]]> в громадській мережі "ОПОРА", передає Час Пік.

Відповідне рішення прийнято у неділю, 23 травня. Рішення винесено у справі за позовом головного конкурента Вірастюка на цих виборах Олександра Шевченка з партії "За майбутнє". Він вимагав скасувати оновлений протокол від 19 травня, яким Вірастюка визнали лідером виборів.

Центральна виборча комісія відреагувала на рішення Верховного суду про скасування постанови комісії про визнання Василя Вірастюка обраним народним депутатом. У ЦВК не виключають оскарження.

"Отримали сьогодні рішення про скасування постанови ЦВК від 19 травня. Вивчаємо зараз цю постанову, і будемо вирішувати про можливість оскарження її в апеляційному порядку", - повідомили у комісії.

ЦВК або команда Вірастюка ще можуть подати апеляцію. Справу переглядатиме Велика Палата Верховного Суду. Її рішення вже буде остаточним.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк