01.06.2021, 07:57

Зеленський запропонував новий формат переговорів щодо Донбасу та Криму

Владимир Зеленский

Президент України Володимир Зеленський запропонував створити новий формат переговорів щодо Донбасу, Криму та будівництва трубопроводу "Північний потік-2".

За словами Володимира Зеленського, новий переговорний формат можна було б об'єднати з нормандським. Про це він розповів в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає Час Пік.

За словами Зеленського, в новому форматі можна було б обговорювати не тільки питання про врегулювання російської агресії на Донбасі та повернення Україні окупованого Криму, а й ситуацію з газопроводом "Північний потік-2".

На думку українського президента, обговорення саме цих питань можна було б об'єднати на одному переговорному майданчику.

"Там, у Нормандському форматі, не йдеться ні про Крим, ні про трубу, ні про гарантії безпеки. Нормандський формат і його теми в такому випадку стали б частиною цієї конструкції", - сказав Зеленський.

Довідка: "Нормандська четвірка", "нормандський формат" - група керівників чотирьох країн (Німеччина, Росія, Україна та Франція) з врегулювання ситуації на сході України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк