03.06.2021, 07:30

"Північний потік-2" - це потужна зброя, яку дають до рук Росії, - Зеленський

мнение Зеленского

Президент України Володимир Зеленський заявив, що тільки США і адміністрація Президента Джо Байдена можуть зупинити завершення будівництва російського магістрального газопроводу "Північний потік-2".

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з делегацією Конгресу США у Києві обговорив протидію реалізації проєкту "Північний потік-2". Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

"Не дати добудувати та ввести в експлуатацію "Північний потік-2" можуть лише США й адміністрація Президента Байдена. "Північний потік-2" – це не просто енергетична безпека, про яку говорять усі дипломати й політики, це окрема потужна зброя Російської Федерації, яку дають їй сьогодні до рук. А потім Європа запитує про те, як можна захиститися від Росії. Відповідь дуже проста – не давати зброю ворогу", - заявив Володимир Зеленський на зустрічі з делегацією Конгресу США.

Глава держави зазначив, що зараз Україна на східному кордоні захищає Європу і європейські цінності, а для цього необхідно сильне і добре забезпечене військо.

"Північний потік-2" відключить Україну від постачання газу, а значить, "відключить" нас щонайменше від 3 мільярдів доларів на рік… Нам не буде чим платити за українську армію", - додав Зеленський.

Володимир Зеленський зазначив, що розуміння всіх загроз, які представляє "Північний потік-2", особливо актуально напередодні зустрічі Президента США Джо Байдена з Президентом Росії Володимиром Путіним. І Україна готова надати американській стороні повну інформацію з цього питання.

мнение Зеленского

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк