15.06.2021, 10:26

Медведчук звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на дії української влади

Виктор Медведчук

Голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на "незаконні дії української влади".

Медведчук звинуватив владу в політичній мотивації його кримінального переслідування. Про це 15 червня повідомив його колега по фракції Ренат Кузьмін на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

За словами нардепа, Медведчук звинувачує владу країни в "політичній мотивації його кримінального переслідування, грубому порушенні права на справедливий суд, а також у порушенні права на свободу та особисту недоторканність".

политика

Нагадаємо, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про персональні санкції проти нардепа фракції ОПЗЖ Тараса Козака, яким фактично заблокував діяльність трьох пов'язаних з Медведчуком телеканалів: "112 Україна", "Newsone" та ZIK.

19 лютого РНБО ввела персональні санкції проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко, А також пов'язаних з ними компаній, через фінансування ними тероризму, 20 лютого президент України указом ввів їх у дію.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк