12.07.2021, 17:31

Скандальний нардеп Юрченко потрапив у ДТП, його запідозрили у вживанні наркотиків: що відомо

Марина Началова | Всі новини автора
Александр Юрченко

Позафракційний народний депутат Олександр Юрченко кілька днів тому скоїв ДТП у Львові. У ЗМІ з'явилася інформація, що він був у стані наркотичного сп'яніння, сам парламентарій це заперечує.

За інформацією ТСН, 8 липня Юрченко на автомобілі "Мустанг" виїжджав заднім ходом з платного паркування та вдарив авто, яке стояло в пробці.

Юрченко нібито намагався втекти, але не зміг через заблоковану машинами дорогу. А коли потерпілий водій почав його знімати, нардеп накинувся на нього і вирвав телефон. Прибулі на місце патрульні запідозрили, що Юрченко в стані наркотичного сп'яніння, і огляд нібито це підтвердив.

Зазначимо, що в минулому році Юрченко виявився замішаний в корупційному скандалі, через який покинув фракцію "Слуга народу". Суд заарештував його у вересні, але нардеп вийшов на свободу під заставу.

Після інциденту у Львові голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко закликав Юрченко скласти мандат, оскільки він "втратив етичні підстави" бути нардепом.

"Згідно з Конституцією, дострокове припинення повноважень народного депутата можливе після оголошення обвинувального вироку. Але поки його немає, я закликаю Юрченко добровільно скласти депутатський мандат. Я пропонував йому це зробити ще в минулому році після скандалу з хабарем, але він не послухав. Тому зараз у нього з'явився ще один привід зробити це", - сказав Корнієнко.

А спікер Верховної Ради Дмитро Разумков на погоджувальній раді в понеділок заявив, що потрібно внести зміни до законодавства, які б дозволяли позбавляти мандата депутатів, що оскандалилися.

"Нажаль, минулого тижня ми побачили черговий скандал з народним депутатом з водінням у нетверезому стані автомобіля, скоєнням ДТП. Закон повинен бути один для всіх, мені дуже шкода, що сьогодні в українському законодавстві немає норми, яка дійсно могла б очищати Верховну Раду від таких вчинків і дій таких колег. Я думаю, що нам потрібно попрацювати в цьому плані і, можливо, внести відповідні зміни", - заявив Разумков.

Сьогодні Юрченко вперше прокоментував ДТП зі своєю участю. Він заявив, що ніколи не вживав наркотики.

"Два дні країна робить з мене наркомана", - сказав нардеп журналістам.

Юрченко визнав, що винен в "незначному" ДТП. За його словами, він навіть не відчув поштовх.

"[Другий водій] виходить, починає хамити, бігає з телефоном. Я, щоб його заспокоїти, телефон забрав", - розповів депутат.

За словами Юрченка, постраждалий водій погрожував йому і навіть вдарив дівчину, яка з ним була.

При огляді в крові нардепа нібито знайшли "екстазі". Сам Юрченко стверджує, що ніколи в житті не вживав наркотики. На його думку, результати тесту сфальсифікували на замовлення другого учасника аварії.

Нагадаємо, нещодавно патрульні зупинили авто нардепа від "Слуги народу" Євгенія Брагара і змусили його проходити перевірку на наркотики.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: