20.08.2021, 17:24

Кулеба заявив, що є сили, які цілеспрямовано перешкоджають евакуації українців з Афганістану

кулеба

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив про складність процесу евакуації українських громадян з Афганістану, оскільки цьому цілеспрямовано перешкоджають.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає Час Пік.

Він не зміг повідомити, коли відправиться черговий евакуаційний рейс.

"Якщо чесно, то вже кілька разів переносили. Я не буду коментувати, де і який літак зараз знаходиться, з міркувань безпеки. Тому що ситуація в Кабулі дуже непроста. І є сили, які не зацікавлені в тому, щоб евакуацію Україна успішно здійснювала", - сказав міністр.

Він зазначив, що кожен виліт літака з аеропорту Кабула пов'язаний з вирішенням "мільйона проблем, починаючи від того, як забезпечити, щоб саме ті громадяни, які повинні потрапити на борт, туди потрапили, завершуючи банальним буксируванням літака".

Кулеба розповів, що фактично аеропорт Кабула поділений на дві частини - цивільну та військову. Військову частину контролюють США.

"Служби хаотичні, дозаправка, підзарядка, буксир. Мільйон проблем! І у мене сидять люди, які займаються вирішенням цього мільйона проблем для того, щоб літак злетів. Тому коли він злетить і залишить афганський повітряний простір, ми із задоволенням про це повідомимо", - підсумував глава МЗС.

Читайте також: Віце-президент Афганістану оголосив себе главою держави і закликав протистояти талібам

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк