22.08.2021, 15:31

Кличко заявив, що його не пустили зустрічати Меркель

Марина Началова | Всі новини автора
кличко

Сьогодні канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула у Київ, але мер столиці Віталій Кличко не зміг її зустріти в аеропорту.

Про це Кличко повідомив у себе в Фейсбуці, передає Час Пік.

Він виклав відео з аеропорту "Бориспіль", в якому показав, що охорона не пропустила його зустрічати Меркель, пояснивши, що нібито Кличка "немає у списку".

Кличко ж заявив, що за протоколом мер столиці повинен зустрічати високоповажну іноземну гостю. Проте, за словами Кличка, прориватися силою він не став.

Кличко зазначив, що таке в його практиці вперше. Під час попередніх візитів Меркель в Україну він завжди був присутній на зустрічах.

"Цікаво: в «проєвропейському» Міністерстві закордонних справ України вирішили терміново порушити протокольні заходи? Чи отримали команду і так тремтіли, що влаштували такий цирк?!" - написав Кличко.

"Замість того, щоб думати, як укріплювати україно-німецькі відносини, на Банковій півночі розробляли план, як не допустити зустрічі Меркель із Кличком. Переконаний, у зовнішній політиці влада має демонструвати консолідацію зусиль, а не дріб’язковість і слабкість. А поки що, на жаль, демонструє слабкість… Тим самим ослаблюючи позиції України!" - додав мер Києва.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: