02.09.2021, 21:44

МЗС України відреагувало на відмову Росії продовжувати місію ОБСЄ

Ольга Романец | Всі новини автора
ОБСЕ

Міністерство закордонних справ України відреагувало на відмову продовжувати місію ОБСЄ в російських пунктах пропуску через державний кордон "Гуково" і "Донецьк" після 30 вересня.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає Час Пік.

"Реалізація зазначеного наміру є продовженням дій Росії, спрямованих на свідомий саботаж імплементації Мінських домовленостей, зокрема параграфа 4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, який передбачає забезпечення постійно діючого моніторингу та верифікації з боку ОБСЄ державного кордону між Україною та Росією. Розглядаємо таке рішення РФ як свідчення її планів продовжувати і збільшувати поставки зброї, військового обладнання, боєприпасів, регулярних військ і найманців на тимчасово окуповану територію України в Донецькій і Луганській областях, що може вплинути на подальшу ескалацію в зоні російсько-українського збройного конфлікту", - зазначили у відомстві.

У МЗС зазначили, що Україна рішуче засуджує цю деструктивну позицію Російської Федерації і розглядає її в контексті інших дій Москви, спрямованих на блокування прогресу в рамках міжнародних політико-дипломатичних зусиль з врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

Також Україна вимагає від Російської Федерації негайно припинити деструктивні дії щодо спостережної місії ОБСЄ, виконати всі взяті на себе зобов'язання в рамках Мінських угод з метою деескалації безпекової ситуації та подальшого врегулювання збройного конфлікту політико-дипломатичними засобами.

Читайте також: Росія відмовилася продовжити мандат місії ОБСЄ на кордоні з окупованим Донбасом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк