13.09.2021, 18:28

У Порошенка висунули кандидатом у нардепи колишнього в'язня Кремля Романа Сущенка

Марина Началова | Всі новини автора

Екс-політв'язня Романа Сущенка висунуто кандидатом у народні депутати від партії "Європейська Солідарність" на довиборах у Верховну Раду по мажоритарному округу №197 у Черкаській області.

Таке рішення було прийнято на з'їзді політсили, передає Час Пік.

Як заявив лідер партії Петро Порошенко, Сущенко - легендарна особистість, патріот, професіонал, талановитий журналіст, який довгі роки працював в Парижі.

"І мені приємно, що свого часу, коли був марш всіх націй проти тероризму у зв’язку з терористичною атакою в Парижі, коли поруч йшли і президент Франції Франсуа Олланд, і канцлер Німеччини Ангела Меркель - висвітлення цієї позиції України зробив саме Роман Сущенко", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що російська ФСБ кинула Сущенка за ґрати, вимагаючи зрадити Україну, але Роман продемонстрував таку силу, твердість і любов до України, що ФСБшники були дуже засмучені.

"Я щасливий, що нам вдалося разом з трьома тисячами заручників повернути до України і Романа. І мені надзвичайно приємно, що Роман прийняв рішення повернутися до Черкаської області, очолити нашу обласну партійну організацію", - сказав Порошенко.

"Європейська Солідарність" також висунула свого кандидата на довиборах у Херсонській області.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк