23.01.2022, 18:53

"Яку вавку треба мати в голові": Порошенко обурився, що Зеленський зірвав його поїздку на Раду Україна-НАТО

Марина Началова | Всі новини автора

П'ятий президент України Петро Порошенко не зможе поїхати до Брюсселя для участі у засіданні Міжпарламентської Ради Україна-НАТО. За рішенням суду йому не можна без дозволу залишати межі Києва і Київської області.

За словами Порошенка, дозволу на поїздку йому не дали. Політик назвав дії влади "божевіллям і неадекватністю".

"Є запрошення від НАТО в штаб-квартиру Північно-Атлантичного альянсу. Є рішення парламенту, що я представляю «Європейську Солідарність» в Парламентській Асамблеї НАТО. Є рішення глави делегації про включення мене до складу української делегації в міжпарламентській раді Україна-НАТО. Є квиток до Брюсселю, і що важливо — квиток назад", - зазначив Порошенко у відеозверненні.

Він пояснив, що особисте зобов’язання, яке на нього наклав суд, не забороняє закордонні відрядження, потрібен лише дозвіл слідчих.

"Але особисто Зеленський дав вказівку заблокувати мені виїзд з України і зірвати всі мої міжнародні зустрічі", - сказав Порошенко. За його словами, ця заборона виглядає як переконливий доказ політично вмотивованих переслідувань опозиції з боку влади під час війни.

"Яку вавку треба мати в голові, щоби в умовах загальноєвропейської військової тривоги чинити перешкоди моїй дипломатичній діяльності? Адже вона націлена на захист України і страхує її від провалів некомпетентного керівництва", - заявив екс-президент.

Порошенко заявив, що Зеленський з початку року так і не скликав РНБО, щоби розглянути ситуацію на кордоні з Росією та Білоруссю, проте вже кілька разів збирав наради для тиску на Апеляційний суд, щоб запроторити свого суперника за грати.

"Як історія, так і майбутнє велять гуртувати, а не розколювати українську націю. Спільно працювати над зміцненням міжнародної коаліції та внутрішнього антиросійського фронту. Усіх нас, — "незелених", "антизелених" і самих "зелених" — мають об’єднати синій і жовтий кольори українського прапору і велика спільна мета", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора виніс апеляційну скаргу на рішення суду щодо Порошенка.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк