25.01.2022, 15:57

З Верховної Ради відкликали законопроект про перехідний період для окупованих територій

Марина Началова | Всі новини автора

Кабмін відкликав із Верховної Ради законопроект №5844 "Про засади державної політики перехідного періоду".

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія на брифінгу в парламенті, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.

За його словами, законопроект відкликали на доопрацювання на вимогу фракції "СН".

"Відкликали згідно з листом, який я надав до Кабінету Міністрів від нашої фракції, тому що це законопроект, який не дуже коригується з нормадським форматом. Тому я попросив забрати цей законопроект на доопрацювання", - повідомив Арахамія.

Вчора міністр реінтеграції Ірина Верещук заявила, що законопроект потрібно "ґрунтовно доопрацювати". За її словами, законопроект, який був зареєстрований у Раді у серпні 2021 року, за півроку так і не потрапив до порядку денного.

"Причиною тому є: по-перше, низка критичних зауважень від Венеційської комісії, а, по-друге, недостатня підтримка поточної редакції проєкту з боку депутатського корпусу. Дійсно, в ході консультацій і народні депутати, і наші міжнародні партнери висловлювались на користь доопрацювання закону", – зазначила Верещук.

За її словами, у контексті доопрацювання йдеться про положення щодо кримінальної відповідальності, люстрації, права на правдиву інформацію, конвалідації та статусу Криму.

"У доопрацюванні законопроєкту дуже розраховую на підтримку та допомогу з боку національної та міжнародної експертної спільноти", - заявила міністр.

Нагадаємо, Рада звернулася за допомогою до ООН та урядів іноземних держав через агресію Росії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк