17.02.2022, 07:44

Президента України запросили виступити на одній з найближчих сесій Європарламенту

Владимир Зеленский

Президента України Володимира Зеленського запросили виступити на одній з найближчих пленарних сесій Європарламенту.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква ]]>повідомив ]]>про це після телефонної розмови з керівником Кабінету Президента Європейського парламенту Алессандро Кіоккетті, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу президента України.

"Від імені Глави держави заступник керівника Офісу Президента подякував за запрошення Володимиру Зеленському виступити на одній із найближчих пленарних сесій ЄП", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 16 лютого в Європарламенті відбулися дебати з питань європейської безпеки та російської військової загрози для України.

У своїх промовах учасники слухань закликали РФ відвести збройні сили від кордону України та припинити подальші загрози територіальній цілісності України.

"Головною темою дискусії стало безпрецедентне накопичення російських збройних сил уздовж українських кордонів та можлива ескалація російської агресії проти України.

Важливий наголос було зроблено на готовності Євросоюзу запровадити суворі санкції в координації з міжнародними партнерами у разі подальшої агресії Росії проти України...

Символічно, що дебати стосовно України відбулися у День єднання, оголошений Президентом України Володимиром Зеленським з метою консолідації українського суспільства. А українське суспільство є невід’ємною складовою єдиної європейської родини", - заявив Жовква.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк