18.02.2022, 19:02

Не потрібно вірити фейкам і боятися: Резніков підтвердив, що Україна не планує наступ на Донбасі

резников

Командування російських окупаційних військ в "ЛНР" та "ДНР" перейшло до відкритого залякування жителів окупованих територій Донбасу і активно поширює фейки. 

Про це ]]>повідомила]]> прес-служба Міністерства оборони України, передає Час Пік. 

Російські найманці, здійснюючи обстріли українських навчальних закладів і житла мирних мешканців, заявляють про нібито наступ ЗСУ, що є дезінформацією. 

"Українська армія не планує жодних наступальних дій і не застосовує зброю, якщо це може створити загрозу мирним громадянам. Всі заходи в зоні проведення операції об'єднаних сил носять виключно оборонний характер. Україна чітко дотримується своїх зобов'язань і виступає за політико-дипломатичний сценарій вирішення конфлікту", - зазначають у Міноборони. 

За словами глави відомства Олексія Резнікова, інформаційний простір наповнився фейками, які розкривають справжні наміри зробити окуповані території Донбасу безлюдними. Україна ж хоче, щоб на Донбасі настав мир. 

"Це наша земля, там живуть наші люди. Ми не плануємо ніяких наступів. Тому що це може створити загрозу нашим громадянам на тимчасово окупованих територіях. Ми цінуємо кожне життя на відміну від російських військ, які обстрілюють дитячі садки та школи. Вчора російська пропаганда поширювала відверту брехню про обстріли Станиці Луганської, яку ми швидко спростували. Сьогодні вони придумали черговий фейк про якісь диверсійні групи, які нібито збиралися влаштувати хімічну атаку в Горлівці. Навіть зняли постановочне відео. Самі ж обстріляли гуманітарну місію ООН на КПВВ у Щасті. Це те, про що не раз попереджали ми і наші партнери - російська сторона готує різні інсценування, щоб виправдати свої злочини. Це прояв інформаційної війни", - підкреслює Резніков. 

Він закликає не вірити фейкам і не боятися, оскільки українська армія готова дати відсіч ворогові, проте діятиме в рамках домовленостей і небезпеки для людей не створить. 

Читайте також: Україна офіційно спростувала заяви окупантів про наступ ЗСУ та диверсії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк