21.02.2022, 23:59

Росія введе свої війська на окупований Донбас після визнання "ЛДНР"

путин

Президент РФ Володимир Путін після визнання ЛДПР "незалежними республіками" підписав указ про введення російських військ на окупований Донбас нібито "для підтримки миру" на цих територіях.

Про це повідомляється в сьогоднішніх указах Путіна, передає Час Пік.

Зокрема, в даних документах йдеться про забезпечення здійснення збройними силами РФ "функцій з підтримання миру" на окупованих територіях.

Дані укази передбачають також встановлення дипломатичних відносин з "суверенними і незалежними державами" "ДНР" та "ЛНР". Укази набирають чинності з дня їх підписання.

Як йдеться у документах, рішення про визнання окупованих територій "незалежними державами" було прийнято на підставі "відмови України від мирного врегулювання конфлікту відповідно до Мінських угод".

Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, після зборів Ради Безпеки РФ, президент Росії Путін підписав указ про визнання ЛДНР "незалежними" республіками. Реакція США не змусила себе чекати: Білий дім вводить санкції, які забороняють нові інвестиції, торгівлю і фінансування з боку США щодо окупованих регіонів Донбасу. Президент України Зеленський після розмови з Байденом скликав термінове засідання РНБО. За підсумками Володимир Зеленський виступить зі зверненням до українців.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк