22.02.2022, 12:10

ЄС затвердить санкції проти РФ за визнання "Л/ДНР"

санкции

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що скликає у вівторок позачергове засідання глав МЗС для затвердження санкцій проти РФ.

Про це пише The Guardian, передає Час Пік.

Міністри закордонних справ ЄС приймуть санкції проти Росії у зв'язку з визнанням нею незалежності сепаратистських регіонів і подальшим розміщенням військ на території України.

"Я впевнений, що буде одностайне рішення", - сказав Боррель.

Посли держав-членів ЄС зустрінуться у вівторок вранці, щоб обговорити силу застосовуваних заходів, при цьому деякі країни виступають за більш обмежену відповідь, ніж при повномасштабному вторгненні.

Великобританія 22 лютого також оголосить про нові санкції проти Росії у відповідь на рішення визнати незалежність двох "республік" ОРДЛО.

Нагадаємо, санкції проти Росії вже ввели США. Обмеження передбачають заборону інвестицій і фінансової діяльності в ОРДЛО з боку США, ввезення в США товарів, послуг і технологій "з окупованих територій, а також блокування активів фізичних і юридичних осіб, які вели економічну діяльність на окупованому Донбасі або співпрацювали з такими особами".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк