23.02.2022, 07:24

Зустріч Блінкена та Лаврова не відбудеться через російську агресію

Встреча Блинкена и Лаврова не состоится

Державний секретар США Ентоні Блінкен скасував зустріч з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, яка була запланована на 24 лютого у Женеві.

Держсекретар США Ентоні Блінкен не зустрічатиметься з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, оскільки Росія порушила умову невторгнення в Україну. Про це він сказав під час спільної прес-конференції за результатами переговорів з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Вашингтоні 22 лютого, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Минулого тижня я погодився на зустріч з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим для того, щоб обговорити нашу стурбованість з приводу європейської безпеки. Але ця зустріч могла відбутися тільки якщо Росія не вторгнеться в Україну. 

Тепер, коли ми бачимо, що вторгнення починається, і Росія ясно заявила про свою повну відмову від дипломатії, немає сенсу проводити цю зустріч зараз...

Я консультувався з нашими союзниками та партнерами – всі згодні", – сказав Блінкен.

Він зазначив, що США та особисто він прихильні дипломатії. У той же час США не можуть дозволити Росії продовжувати ескалацію, прикриваючись дипломатією.

Нагадаємо, раніше Блінкен заявив, що має намір зустрітися з Лавровим 24 лютого. Представниця Білого дому Джен Псакі розповіла, що Лавров та Блінкен можуть підготувати змістовну частину потенційного саміту між президентами США та РФ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк