21.04.2022, 08:24

РФ у Раді Безпеки ООН відмовилася від "великоднього перемир'я"

война в Украине

РФ відмовилася від чотириденної Великодньої гуманітарної паузи у війні, яку запропонував генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй (ООН) Антоніу Гуттеріш.

РФ відмовилася від 4-денного "великоднього перемир'я". Про це йдеться у заяві постійного представника України при ООН Сергія Кислиці у Twitter, передає Час Пік.

Нагадаємо, генсек ООН запропонував встановити "гуманітарну паузу" перед Великоднем з 21 квітня для організації гумкоридорів та евакуації мирних жителів. Українська сторона погодилася на таке перемир'я, росіяни – ні.

"Позиція московського фюрера була озвучена вже за кілька годин у Радбезі", - написав Кислиця. Дипломат оприлюднив відео з формулюванням відмови керівництва РФ від "великоднього перемир'я".

Зокрема, представник РФ заявив, що перемир'я є "прагненням дати київським націоналістам та радикалам перепочинок для того, щоб вони могли перегрупуватися", а також це дозволить українській стороні "влаштувати нові нелюдські провокації та запустити нові фейки про дії російських солдатів".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк