20.05.2022, 14:55

20 травня – третя річниця інавгурації Зеленського

Владимир Зеленский

Сьогодні, 20 травня, виповнюється три роки з дня інавгурації президента Володимира Зеленського.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк привітав президента України Володимира Зеленського з важливою датою, повідомляє Час Пік.

У своєму Twitter він написав, що саме глава держави зробив Україну символом стійкості та свободи.

"Людина, яка опинилася в потрібний час у потрібному місці. Людина, яка вдихнула нове життя у світову політику. Людина, яка зробила Україну символом стійкості та свободи. Людина, яка покладе кінець російській варварській цивілізації", - написав Подоляк.

Нагадаємо, 20 травня рівно три роки з того моменту, як чинний президент України Володимир Зеленський обійняв посаду. Інавгурація відбулася у будівлі парламенту 20 травня 2019 року. Серед почесних гостей на урочистій церемонії у Верховній Раді були президенти п'яти держав: Грузії, Естонії, Латвії, Литви та Угорщини.

Політолог Володимир Фесенко в ефірі "Радіо НВ" проаналізував, які зміни відбулися за три роки президентства Зеленського.

"Якщо оцінювати ці три роки, то для Зеленського це як гойдалка. Спочатку - божевільний сплеск популярності в Україні, найбільші рейтинги за всю історію серед усіх українських президентів. Потім почалися певні розчарування, критика, проблеми і в команді, і в цій владі...

Зараз - найбільший виклик і для Зеленського, і для України за всі 30 років незалежності. Якщо минулого, позаминулого року багато хто розчарувався в ньому... то всі ми побачили в кінці лютого і протягом війни - Зеленський дуже гідно виконує обов'язки президента. Його на Заході сприймають як символ українського опору...", - зазначив політолог.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк