29.05.2022, 15:52

Візит Зеленського на Харківщину: Президент відвідав передові позиції ЗСУ

Марина Началова | Всі новини автора

Президент Володимир Зеленський сьогодні перебуває з робочою поїздкою у Харківській області.

Під час візиту голова Держави відвідав передові позиції українських військових, передає Час Пік з посиланням на прес-службу ОПУ.

Зеленський ознайомився з оперативною обстановкою в зоні відповідальності підрозділів, вручив військовослужбовцям державні нагороди та цінні подарунки й поспілкувався із захисниками України.

«Хочу подякувати кожному з вас за службу. Ви ризикуєте своїм життям заради всіх нас і нашої держави. Дякую вам за захист незалежності України. Бережіть себе!» – сказав Президент.

Також під головуванням Зеленського відбулася робоча нарада щодо ситуації в Харківській області та місті Харкові.

Глава держави заслухав доповіді начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, міського голови Харкова Ігоря Терехова, військового командування та керівництва правоохоронних органів регіону.

Голова Харківської ОВА поінформував Президента, що наразі 31% території області тимчасово окуповано, 5% було звільнено від російських загарбників. Дії російської армії спричинили руйнування 2229 багатоповерхових будинків, з яких 225 зруйновані повністю. У Харкові найбільших пошкоджень та руйнувань зазнали північні та східні мікрорайони міста – 30,2% від загального житлового фонду.

Під час поїздки Володимир Зеленський оглянув адміністративні будівлі Харкова, які зазнали руйнувань унаслідок ракетних обстрілів з боку російської армії.

Як повідомлялося, росіяни обстріляли електростанцію поблизу Харкова: наслідки прильоту ракети в Мерефі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк