07.06.2022, 18:06

Зеленський жорстко відповів на заклик Макрона "не принижувати" Росію

зеленский

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заклики президента Франції Еммануеля Макрона "не принижувати Росію".

Свою позицію український лідер висловив в інтерв'ю Financial Times, передає Час Пік.

"Як можна припинити вогонь на території України без позиції народу та лідера цієї держави? Виглядає дуже дивно. Вважаю, що деякі лідери хочуть вважати себе лідерами, але щоб бути лідером, потрібно не вважати себе лідером, а поводитися як лідер", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що не зовсім розуміє, що означає "приниження Росії", і нагадав, що війська РФ вісім років убивають українців.

"Про що ми говоримо? Еммануель глибоко розуміється на процесі, він один із лідерів нормандської четвірки, він чудово розуміється на деталях мінського документа і всіх домовленостей, які були з російською стороною в рамках Нормандії-4, у невиконанні цих домовленостей, постійних зривів введення режиму припинення вогню, обміну полоненими. Про які приниження ми говоримо?", - поставив питання глава держави.

Він додав, що не вважає, що Україну принижують, "бо це слабка позиція".

"Нас ніхто не принижує, нас вбивають. Тому ми у відповідь теж не будемо нікого принижувати - ми відповідатимемо тим самим інструментом", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Кулеба відповів на заклик Макрона "не принижувати" Росію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк