12.06.2022, 13:42

Ні влада, ні армія, ні багатство не врятують злого Путіна, - Кислиця

Постоянный представитель Украины при ООН Сергей Кислица

Путін і його прихильники можуть одягати важкі золоті хрести і ходити по колу з шаманами та гундяєвими. Для військових злочинців немає чистилища, вони йдуть прямо в пекло.

Ні влада, ні армія, ні багатство не врятують злого Путіна та його безбожних посіпак від гніву Божого. Про це 11 червня заявив постійний представник України при ООН Сергій Кисліця, виступаючи під час екуменічного молебню за жертвами російського вторгнення в Україну в головному католицькому храмі Нью-Йорка – Соборі Святого Патрика, повідомляє Час Пік.

Постпред України в ООН заявив, що тисячі українців захищають від РФ свою націю, майбутнє своїх дітей, весь європейський континент та території за його межами.

"Тисячі українських чоловіків і жінок встали на захист своєї нації та майбутнього своїх дітей, і, скажемо відверто, цим вони захищають увесь європейський континент і не тільки.

Вони борються проти жорстокого ворога. Ворог, який прийшов убити, знищити, вкрасти та принизити. Ворог, який не робить різниці між військовими та цивільними. Ворог, який не вважає себе зв'язаним жодними нормами чи правилами", - сказав Кислиця.

Він зазначив, що нація платить найвищу ціну за своє право на існування - щодня в бою гине близько ста українських солдатів та 500 поранено. А кількість жертв серед мирного населення навіть неможливо підрахувати.

"Ракети вдарили по українських містах далеко від передової. Міста та села, де знаходилися або залишилися росіяни, відзначені масовими похованнями – страшна ознака нелюдяності та смертного гріха.

Буча та Маріуполь, Ірпінь та Бородянка, Попасна і тепер Сєвєродонецьк – нагадування про злочини Росії та нашого болю. Діти та їхні батьки, цілі сім'ї, немовлята та старі, чоловіки та жінки були вбиті навмисне та холоднокровно.

Тільки на Київщині українські правоохоронці знайшли тисячу двісті тіл убитих мирних жителів. Кількість жертв серед цивільного населення у Маріуполі можна підрахувати лише після деокупації міста. Проте вже зрозуміло, що десятки тисяч загинуло. Маріупольців уже вбито більше, ніж нацистами під час 2-ї світової війни", - сказав Кислиця.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк