06.07.2022, 11:45

Прем'єр-міністр Ірландії прибув із візитом до Києва

Премьер-министр Ирландии прибыл с визитом в Киев

Прем'єр-міністр Ірландії Міхал Мартін прибув до Києва, щоби висловити підтримку українському народу. Це його перший офіційний візит до України.

Прем'єр-міністр Ірландії прибув до Києва. Поїздка Міхала Мартіна пройшла через два тижні після того, як президент Володимир Зеленський запросив його відвідати Україну, повідомляє Час Пік.

В рамках свого першого візиту в Україну Мартін відвідає кілька міст на Київщині, які постраждали від російських військ. Свій візит він розпочав із поїздки до Бородянки, де зустрівся з міським головою та оглянув житлові будинки, що згоріли під час російських бомбардувань.

Пізніше Міхал Мартін зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським.

Прем'єр-міністр Ірландії заявив, що країна підтримуватиме Україну "перед обличчям аморальної та неспровокованої терористичної війни Росії".

"Бомбардування та напади на цивільне населення — це не що інше, як воєнні злочини, і я використаю свій візит, щоб висловити підтримку Ірландією кроків, спрямованих на повну відповідальність тих, хто стоїть за цими нападами..."

Дух і рішучість українського народу надихнули всіх нас, і Ірландія надасть будь-яку підтримку на шляху України до повноправного членства в ЄС і продовжить вітати та підтримувати мирних жителів, які рятуються від цієї війни", - заявив напередодні Міхал Мартін.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк