20.09.2022, 16:29

"Становище у Путіна розпачливе", - Шрайк про "референдуми" на окупованих територіях

Марина Началова | Всі новини автора

Путін уже розуміє, що програв війну за всю Україну і не може утримати захоплені території воєнним шляхом.

Про це ]]>пише ]]>в соцмережі бізнесмен та відомий блогер Роман Шрайк, передає Час Пік.

"Всі ці активні лякалки референдумами на окупованих територіях, які звучать останні два дні, лягають у те, що я писав про путінські стадії заперечення.

Він уже змирився з поразкою у війні за всю Україну та у війні за "південно-східний пояс". І тепер упирається, намагаючись утримати те, що залишилося.

Він уже розуміє, що воєнним чином захистити захоплене не може. Навіть із поточним рівнем озброєння українська армія сильніша. І буде ще сильнішою, адже постачання сучасного озброєння триває. А ось армія РФ може розраховувати лише на вітчизняних зеків, іранські дрони та кндровські снаряди", - пише Шрайк.

Він нагадав, що писав ще 29 березня, коли наша делегація була на переговорах у Стамбулі:

"Я слабо уявляю, щоб Путін легко відмовився від жаданого коридору в Крим і Північно-Кримського каналу. Але віддати їх - не влаштує нас.

Якщо успіхів у російської армії не буде, вона не зможе наступати чи буде відступати, війна може вийти за існуючі рамки. А можуть з'явитися інші варіанти, в тому числі домовленості на вигідних для нас умовах.

Загалом, у швидке вирішення я не вірю. Але вірю в нашу армію".

Шрайк зазначає, що за минулі півроку багато що змінилося.

"Ми побачили наслідки звірств у Бучі, пережили безліч обстрілів, руйнувань та смертей. Наразі українська влада не збирається вести переговори, а українська армія йде у наступ.

А Путін виявився рівно там – російська армія втратила здатність наступати і відступає.

І тепер він намагається поставити перед нами описаний вибір – або давайте домовлятися, або війна вийде за існуючі рамки.

Під виходом за межі мається на увазі оголошення захоплених територій російськими і тоді, мовляв, війна буде всерйоз.

Під війною "всерйоз", оспіваною блогерами-імперцями, може розумітися масова мобілізація (яка повинна лякати Путіна сильніше, ніж нас), ядерні удари (на які Байден пообіцяв дати відповідь) або ж терористичні атаки на міста та інфраструктуру, прев'ю яких ми бачили на харківській ТЕЦ та криворізькій греблі.

Шантаж референдумом не пройде. А китайські та індійські "партнери" і так уже дивляться косо, їхня і існуюча війна не влаштовує, а вихід за рамки тим більше.

Тому становище у Путіна розпачливе. Або продовжувати блефувати і стати посміховиськом, або перетворити блеф на реальність і стати чудовиськом. Для всього світу, а не лише для Європи та Північної Америки.

Загалом живемо в історичний час. Страшно. Цікаво”.

Як уже повідомлялося, у "ЛДНР" прийняли рішення найближчого тижня провести референдум про входження до складу РФ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк