24.10.2022, 07:57

Джонсон не висуватиме свою кандидатуру на посаду прем'єр-міністра Великої Британії

Борис Джонсон

Борис Джонсон заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на посаду прем'єр-міністра Великої Британії та лідера Консервативної партії.

Екс-прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що не збирається висувати свою кандидатуру на виборах тому, що не зможе "ефективно керувати урядом, якщо немає об'єднаної політсили в парламенті", повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

"Я подолав дуже високий бар'єр у 102 голоси підтримки, але дійшов висновку, що це просто невідповідний час", - ]]>цитує ]]>Джонсона видання Sky News.

Він додав, що зв'язувався з Ріші Сунаком та Пенні Мордонтом із пропозицією "об'єднатися в національних інтересах". Також Джонсон зазначив, що не відкидає можливості свого повернення у велику політику.

Нагадаємо, 20 жовтня чинний прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс оголосила про наміри подати у відставку. Наразі найбільшу підтримку серед британських депутатів має Ріші Сунак – 144 голоси. Він офіційно оголосив про намір поборотися за посаду лідера Консервативної партії та прем'єр-міністра.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк