13.11.2022, 21:25

Екс-голова уряду РФ спрогнозував, коли буде абсолютний кінець війни

Марина Началова | Всі новини автора

На початку 2023 року у війні відбудеться перелом на користь України, хоча Путін все ще сподівається на перемогу.

Про це заявив російський опозиціонер, колишній голова уряду РФ Михайло Касьянов в інтерв'ю Дмитру Гордону, передає Час Пік.

"Я вірю в те, що я говорив упродовж цих місяців, – що буде перелом. Звичайно, це не означає, що я такі роблю прогнози. Я хочу, щоб так було, але є чинники, які мають працювати. А деякі з них уповільнюються", – заявив він.

Касьянов зазначив, що сповільнюється ефект санкцій, а чинник соціальної напруги, який мав виникнути через мобілізацію у РФ, не працює. Третім чинником є постачання західного озброєння в Україну.

"Ми бачимо, що робить Путін, руйнуючи критичну інфраструктуру, намагаючись заморозити і психологічно натиснути на український народ і на партнерів. Тому, безумовно, постачання озброєння – це критично важливий складник. Усі три чинники сповільнюються, але ситуація і моє уявлення про те, що все це приведе до воєнної поразки путінського режиму... Це буде падіння режиму", – заявив політик.

На його думку, такий перелом у війні, "щоб можна було говорити, що "поразка не за горами", станеться вже цієї зими.

"Можливо, трохи пізніше, але однаково ці три чинники працюватимуть на те, щоб стався перелом усередині свідомості російського народу, всередині свідомості путінської еліти. Тому я бачу, що в цей бік іде", – сказав політик.

Він зазначив, що російські політики, включно з Путіним, зараз намагаються "створити собі якесь поле для маневру".

"Але вони тримають в умі лише одне – перемогу. Вони сподіваються на те, що народ у Європі не витримає, почне вимагати від своїх урядів зменшити допомогу Україні – і тоді не вийде перелому на користь України на полі бою. Який у січні-лютому, мабуть, станеться. І тоді вже буде видно кінець. Тобто початок поразки. Кінець буде вже, мабуть, навесні-влітку. Кінець абсолютний", – заявив Касьянов.

Раніше генерал Бен Ходжес назвав два важливі міста, які ЗСУ можуть звільнити до січня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк