28.11.2022, 13:19

У Кремлі заявили, що російські війська не збираються залишати ЗАЕС

В Кремле заявили, что российские войска не собираются покидать ЗАЭС

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков 28 листопада заявив, що Росія не збирається виводити свої війська із Запорізької атомної електростанції.

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що російські війська не збираються відступати з Енергодару та залишати територію ЗАЕС, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

Пєсков прокоментував заяву глави "Енергоатому" Петра Котіна, який сказав, що найближчим часом РФ може залишити Запорізьку АЕС.

"Не потрібно шукати будь-яких ознак там, де їх немає і бути не може", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, 27 листопада в ефірі телемарафону голова "Енергоатому" Петро Котін заявив, що зараз є ознаки того, що російські окупанти готуються залишити ЗАЕС. Водночас він зазначив, що говорити про те, що окупанти йдуть – зарано, але є ознаки підготовки до цього.

"Останні тижні ми отримуємо інформацію, що з'явилися ознаки того, що вони, можливо, мають намір залишити ЗАЕС.

Таке враження, що вони збирають валізи і що вони крадуть все, що можуть знайти", - сказав Котін.

Він також зазначив, що у російських ЗМІ з'явилися публікації про те, що російські війська збираються залишити ЗАЕС та передати її під контроль МАГАТЕ.

Радник Андрія Єрмака, керівника Офісу Президента України, Михайло Подоляк також вважає, що росіяни покинуть станцію.

"Росіяни не зможуть утримати Запорізьку АЕС. Вони підуть із ЗАЕС, оскільки їхня лінія оборони поступово відсувається до кордонів РФ", - ]]>сказав ]]>Подоляк в ефірі телемарафону.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк