13.12.2022, 10:50

Ми притягнемо Путіна до відповідальності, - спільна заява лідерів країн G7

совместное заявление лидеров стран G7

Лідери країн "Великої сімки" (G7) заявили, що притягнуть президента РФ Володимира Путіна до відповідальності за його дії в Україні.

Лідери "Групи семи" (G7) за підсумками зустрічі за участю президента України Володимира Зеленського заявили, що притягнуть до відповідальності російського президента Володимира Путіна за вторгнення в Україну. Про це ]]>йдеться ]]>у спільній заяві лідерів країн G7, повідомляє Час Пік.

"Не може бути безкарності за військові злочини та інші злочини. Ми притягнемо президента путіна та винних до відповідальності відповідно до міжнародного права...

Ми підтверджуємо, що безвідповідальна ядерна риторика Росії є неприйнятною і що будь-яке застосування хімічної, біологічної або ядерної зброї матиме серйозні наслідки", - йдеться у заяві.

Політики наголосили, що Росії доведеться заплатити Україні за відновлення критично важливої інфраструктури, пошкодженої або зруйнованої внаслідок жорстокої війни.

Лідери країн G7 заявили про всебічну підтримку України та наголосили, що війна має бути закінчена - РФ має припинити вогонь та вивести війська з усієї території України.

"Агресивна війна Росії має закінчитися. На сьогоднішній день ми не бачили доказів того, що Росія віддана стійким мирним зусиллям.

Росія може припинити цю війну негайно, припинивши свої напади проти України та повністю і беззастережно виводячи свої війська з території України", - йдеться у заяві.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк